Three Gates rapport

2018/08/23 § Lämna en kommentar

Skall släppas senare idag. Jag uppdaterar senare för att se utfallet. Jag har sett att en del delägare förväntar sig en grym rapport men så lär inte bli fallet. Jag tror omsättning blir låg och förlusten  stor liknande tidigare rapporter. Det kommer inte släppas några försäljningssiffror av 8 to Glory för konsol men det kommer att nämnas något diffust angående det typ att det är släppt osv.

Försäljningen av 8tG verkar hittills vara väldigt låg och PBR VDs uttalande på Twitter verkar inte stämma. Det finns listor för försäljningen för Xbox som verkar stämma ganska korrekt. Playstations listor verkar dock var knepigare att tolka då de tidigare inte stämt alls viket gjort det svårt för mig att analysera försäljningen. Speciellt taget uttalandet på Twitter som verkar vara vilseledande och man tycker att PBR VD borde ha tillgång till riktiga försäljningssiffror. Uttalandet kanske går att tolka på olika sett men det är inget jag håller med om.

https://www.microsoft.com/en-us/store/top-paid/games/xbox?icid=CNavXboxGamesDownload

Det tog några dagar för att man kunde se 8tG på listan och initialt var placeringen runt plats 450 för att sedan avancera med runt 50 placeringar per dygn för att sedan toppa på runt 290 vilket innebar en väldigt låg försäljning. Andra mer populära referenssläpp gick upp på top 20 nästan direkt, exempelvis Dead Cells. Det är även bara 3 st som betygsatt vilket är mycket lågt.  I nuläget är 8tG placering 466. Playstation US går bara upp till plats 120 och jag har inte sett 8tG alls där, endast 2 st hade betygsatt innan eventuell  uppdatering som verkar ha tagit bort betygen helt för alla spel.

Ledningen påstår att de skall utöka marknadsföringen senare  vilket var något jag tidigare gissat på men det är ett väldigt konstigt strategi då man alltid vill maximera försäljningen vid släpp för att folk givetvis vill ha något som är nytt. THQ skall agera förläggare av den fysiska försäljning vilket är positivt men man måste ta i beaktning att merparten av försäljningen sker digitalt så det är svårt att förstå hur 8tG skall nå försäljningsmålet om en miljon sålda exemplar.

Samarbetet med Atari var riktigt kul även om man inte vet speciellt mycket om det, storlek, ambitionsnivå osv. Asteroids är ett spel som alla gamla spelveteraner med självrespekt borde känna till och det kan generera en del press då det är ett officiellt spel. Många delägare verkade dock ha högre förväntningar och tyckte ”mehh, vad är detta?” då de inte ens kände till den här gamla klassikerns.

Kontentan är att caset är extremt rörigt med motstridig information och det är förståeligt varför kursen backat trots positiva PM. TG har en del att bevisa för att återfå förtroendet från marknaden.  Ett problem är finansiering, då det inte verkar komma in så mycket deg från 8tG, men jag återkommer om det när rapporten är släppt.

 

edit

I princip exakt vad jag förutspått. Ingen info alls om försäljningen av 8tG trots att PBR VD uttalat sig på Twitter.  I princip ingen omsättning och stor förlust.  Kassan var slut och trots den senaste nyemissionen på 6 MSEK så borde det kapitalet vara slut snart så TG lär behöva en kapitaltillskott om inte försäljningen ökar dramatiskt för 8tG.

Taggad: , , , ,

Lämna en kommentar

Vad är detta?

Du läser för närvarande Three Gates rapportFritz the Cat.

Meta