MAGI kvartalsrapport

2019/06/26 § Lämna en kommentar

”VD kommentar i sammandrag “Vi har tagit stabila kliv framåt under perioden mars-maj med en omsättningstillväxt på 18% jämfört med föregående kvartal, samt med en avsevärt förbättrad ARPDAU för våra viktigaste spel. Den strategi för multiplayerspel som vi implementerade förra hösten börjar ge positiva resultat där nu cirka 75% av omsättningen kan hänföras till den delen av portföljen. Vi fortsätter på den inslagna vägen med investeringar i både existerande och nya multiplayerspel stärkta av detta”, säger Daniel Hasselberg, VD på MAG Interactive.

Perioden mars – maj 2019 i sammandrag:

· Koncernens Nettoomsättning för perioden var 48 311 TSEK (51 202 TSEK), vilket motsvarar en minskning med 6% jämfört med samma period föregående år. Nettoomsättningen ökar med 18% jämfört med årets andra kvartal

· Spelbidraget för perioden var 27 463 TSEK (31 103 TSEK), en minskning med 12% jämfört med samma period föregående år

· ARPDAU för perioden var 2,6 US cents (2,3 US cents), en ökning med 0,3 US cents. Bolagets största spel QuizDuel ökade ARPDAU jämfört med samma period föregående år med ca 40%

· EBITDA för perioden var 542 TSEK (5 417 TSEK) · Resultat per aktie under kvartalet var -0,14 SEK/aktie (0,02 SEK/aktie)

· Kostnader för Avkastningsdriven marknadsföring för perioden uppgick till 15 782 TSEK (11 149 TSEK)

· Dagligt och månatligt antal spelare (DAU och MAU) var 2,1 miljoner respektive 7,3 miljoner under kvartalet, en minskning med 25% respektive 25% jämfört med samma period föregående år

· Under kvartalet släpptes strategiskt viktiga uppdateringar av QuizDuel och Word Domination ”

Nettoomsättningen, spelbidraget, rörelseresultatet samt resultatet förbättras jämfört med föregående kvartal och MAG börjar närma sig ett nollresultat.

” Nya produkter under utveckling Som vi tidigare kommunicerat utvecklar vi för närvarande en uppföljare till QuizDuel. Det nya spelet utvecklas på ett sätt som möjliggör en mer dynamisk affärsmodell och som gör det lättare att lägga till nya spellägen över tid. Vår målsättning är att QuizDuel ska vara en levande produkt med nytt spännande innehåll för spelarna under många år framöver. En global lansering av spelet planeras till senare under kalenderåret 2019.

Parallellt med våra investeringar i uppföljaren av QuizDuel pågår ytterligare utvecklingsprojekt i våra studios i Brighton och Stockholm. Under de kommande månaderna startar de första användartesterna av två helt nya spel som vi har stora förhoppningar på. Som vanligt kommer den data som samlas in från speltesterna vara avgörande för hur framtiden för dessa produkter ser ut. Bolaget kommunicerar normalt när ett spel når så kallad soft launch – en nedskalad lansering av en produkt som behöver optimeras och lokaliseras innan potentiell global lansering. Det är fortfarande för tidigt att avgöra om dessa produkter kommer att nå soft launch, men vi ser med spänning fram mot att inom kort testa produkterna på en eller flera marknader. ”

Borde inte bli så svårt att nå svarta siffror när ”Quizduel 2” släpps och sedan förhoppningsvis två spelsläpp till framöver.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/06/26/mag-interactive-mag-interactive-ab-publ-presenterar-delarsrapport-sep-maj-20182019.html

Taggad:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande MAGI kvartalsrapportFritz the Cat.

Meta

%d bloggare gillar detta: