Rootfruit Q4 rapport

2019/02/28 § Lämna en kommentar

Släpptes idag och den såg bra ut. Tillsammans med Exotic Snacks så landade omsättningen på cirka 75 MSEK och vinsten blev något över 2 MSEK. Samgåendet skedde efter årsskiftet så synergieffekter kommer först att ses framöver. 

”Styrelsen för Rootfruit bedömer att den nya koncernen med stabila råvarupriser och en stabil svensk krona kommer att nå en omsättning om 300-315 miljoner kronor för helåret 2019. Koncernens helårsresultat före avskrivningar och räntekostnader, ebitda, förväntas ligga i intervallet till 8-12 miljoner kronor. ”

”Under 2019 satsas rejält i produktionen. Under första kvartalet startas egen produktion av Smartsnacks. Det är en viktig investering för framtiden då vi ser en ökad efterfrågan från kunder och konsumenter på denna typ av produkter. Fokus för det kommande året är att säkerställa en kostnadseffektiv produktion med hög och jämn kvalitet”, kommenterar vd Anna Wallin Krasse i bokslutskommunikén.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/02/28/rootfruit-rootfruit-okar-intakterna-men-vander-till-forlust-i-fjarde-kvartalet.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/02/28/rootfruit-bokslutskommunik2018-01-01-2018-12-31rootfruit-scandinavia-ab.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Rootfruit Q4 rapportFritz the Cat.

Meta

%d bloggare gillar detta: