Enkät för första halvåret 2018

2018/01/04 § 3 kommentarer

Tänkte kolla utfallet av vad folk från Facebookgruppen ”Aktier – Småbolagsjakten” tror om första halvåret 2018. Gruppens administratörer brukar marknadsföra den som seriös och att medlemmarna är kunniga. Jag ser dock ingen skillnad på kunskapsnivå på medlemmarna och resten av folket som härjar på aktieforumen.

Frågan lyder:

Vilka aktier tror du på första halvåret 2018?

Jag klippte ut de översta 24 bolag som alla har över 20 röster vilket var kriteriet. De tre översta har över 100 röster med Eyeonid i toppen med 170 röster. Eyeonid verkar vara ett av börsen sämsta och mest övervärderade bolag så tanken är att kolla utfallet i aktiekurserna med längre tidsspann än ett halvår och sedan dessutom kolla bolagen fundamentalt om några år för att se om de lyckats. Tesen som jag har är att merparten kommer misslyckas och aktiekurserna kommer att slaktas i många av bolagen över tid.  Det enda av bolagen på listan som jag har lite koll på är Eyeonid så här famlar jag i blindo gällande utfallet.

Annonser

§ 3 svar till Enkät för första halvåret 2018

 • ante skriver:

  Ser att Karo är med på listan. Följt bolaget i fyra år och det ugtör mitt största innehav. Fint bolagsbygge!

 • fritzthecat1 skriver:

  Det enda bolaget jag kände till var Karo bio men såg att de bytt namn. Jag tror inte de som gick in på +1500 kr håller med dig.

 • ante skriver:

  Karo är till 95% ett annat bolag idag än Karo Bio tiden. Det finns vissa forskningsprojekt från den tiden som ligger i och skvalpar än men det mesta är sålt utlicenserat. Ledningen är ny och strategin en annan.

  Den där FB gruppen aktieraketer ger jag inte mycket för. Om det finns någon som tar goda råda därifrån är dom ute på hal is

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Enkät för första halvåret 2018Fritz the Cat.

Meta

%d bloggare gillar detta: