Liten uppdatering

2017/09/02 § 3 kommentarer

Det har hänt en del sedan senaste inlägget.

 

Rootfruits senaste rapport visade på förlust men företaget har nu haft 16 tillväxtkvartal i rad och prognoserar vinst för helåret och de brukar få rätt till skillnad från andra mindre bolag som bara lovar en massa strunt. Det märks att de kör trial and error för att hitta nya storsäljare och den nyaste produkten från gårdschips är Halländsk Cheddar.

 

 

Novus Group kom än en gång med en bra rapport med en omsättningsökning samt vinst på 1,6 MSEK för senaste kvartalet. Utdelningen ökar från 11 till 15 öre per aktie. Aktien har tagit lite fart på det och förhoppningsvis kan kurser på  + 6 kr nås nästa år under valåret då företagets tjänster får en boost.

 

Scandidos har haft ett bra race på goda nyheter och börjar närma sig min riktkurs på 10 kr trots att försäljningen av Discover inte ökat nämnvärt vilket var en premiss för riktkursen. Bolaget har fått ett ramavtal i Frankrike samt  en fin order från USA.  Hade jag skrivit detta inlägg tidigare så hade jag tänkt flagga för en eventuell nyemission inom ett halvår men den kom nu i veckan och var riktad så den påverkade kursen positivt.  I alla fall en av aktörerna, som köpt  i den riktade emissionen till 6 kr, har en stor svans och kan pumpa upp aktien en del. Så fundamenta lär inte spela så stor roll på kort sikt framöver.

 

Jag har identifierat ett extra intressant bolag som jag kanske skriver om framöver då en del frågetecken behöver klaras ut först.

 

Peace Out

Annonser

Taggad: , ,

§ 3 svar till Liten uppdatering

 • Anonym skriver:

  Tack för inlägget. Någon feedback kring Funcoms situation!

  • fritzthecat1 skriver:

   Jag har inte följ det noggrant. Bolaget är så svårt att analysera då det är personer med stora ekonomiska muskler som driver kursen hur de vill och aktien har inte rört sig som svenska gamingbolag brukar göra. Som du kanske märkt så är det tokhausse i svenska gamingsektorn förutom Starbreeze där marknaden förstått den kraftiga övervärderingen på senare tid. I Funcom märks inte det på samma sätt vilket kan förklaras av dåligt rykte osv.

 • asfa skriver:

  kantarell dippen var riktigt god. Ikväll blir det lingon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Liten uppdateringFritz the Cat.

Meta

%d bloggare gillar detta: