Rootfruit SVD

2017/06/02 § Lämna en kommentar

SVD glömmer möjligheterna för expansion i Norden samt övriga världen. Rootfruit har exempelvis fått förfrågningar från Asien.
Bra att fler börjar få upp ögonen för bolaget i alla fall.
”Rootfruit

Rootfruit kan bli en hyfsad placering på lite sikt – SvD Börsplus (Finwire)

2017-06-02 14:19
Chipstillverkaren Rootfruit är mest känt för sina chips baserade på andra rotfrukter än den gamla hederliga potatisen. Trots liten skala har bolaget växt till att bli en betydande spelare på marknaden för premiumchips. Aktiekursen har pressats efter försämrade tillväxtutsikter, men Rootfruit har intressanta varumärken och om nya produkt- och marknadssatsningar blir lyckade kan aktien bli bra på sikt. Det skriver SvD Börsplus i analys på fredagen.

Börsplus bedömer att optimistiskt scenario, med en årlig tillväxt på över 20 procent och rörelsemarginaler på 7-10 procent så skulle bolaget kunna värderas till 1,5 gånger försäljningen och en dubblering av aktien vore inte omöjlig på ett par års sikt.

I ett pessimistiskt scenario kan man tänka sig att konkurrensen hårdnar och det blir ännu svårare att sticka ut i butikshyllorna. Då är det inte omöjligt att ett större omtag behövs och att ytterligare kapitaltillskott från aktieägarna kan bli aktuellt.

”Summerar man intrycken verkar Rootfruit vara ett seriöst bolag och som uppstickare på den nordiska chipsmarknaden har man lyckats bra och är numera väletablerade i premiumsegmentet. Det är troligt att försäljningen kan fortsätta växa i god takt framöver men man kanske inte ska vänta sig någon explosionsartad utveckling”, skriver Börsplus.

Marknaden för premiumchips var värd 260 miljoner kronor 2014 och ska delas av aktörer som OLW, Estrella, Svenska Lantchips och Rootfruit. Marginalerna i branschen är också chipstunna. ”Men givet den vetskapen är det möjligt att Rootfruit ändå skulle kunna bli en hyfsad placering på lite sikt, även om vi avstår från ett regelrätt köpråd”, avslutar Börsplus sin analys.

 

Henrik Öhlin”
Annonser

Taggad:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Rootfruit SVDFritz the Cat.

Meta

%d bloggare gillar detta: