Uppdatering några bolag

2017/03/22 § 1 kommentar

Scandidos hade rapport idag och marknaden tog den positivt. Omsättningen ökade kraftigt från föregående år och kundfodringar låg på 8 MSEK vilket bådar gott inför nästa rapport. Försäljningen i USA går väldigt bra och det är inte långt tills Scandidos visar vinst förutsatt att försäljningen ökar något.

Försynt VD förklarar läget och menar på att Scandidos är kraftigt undervärderad:

 

Rootfruit hade rapport för ett tag sedan och visade vinst för andra kvartalet i rad så bolaget verkar stå på egna ben nu som jag förutspått. Försäljningen ökade i Februari med 25 % jämfört med föregående år. Snart lanseras en ny produktkategori med 4 olika dippsmaker  hos ICA,Coop etcetera men jag kan inte bedöma försäljningspotential. Även en ny chipssmak lanseras. Marknaden har hittills jäspat vilket som vanligt visar hur irrationellt den ofta fungerar men när vinsten ökar eftersom så lär marknaden få upp ögonen för bolaget.

 

I Funcom så missade jag botten med några dagar och aktien har varit helt sönderhandlad av manipulativa daytraders. Jag trodde att botten borde ligga runt 3 NOK och den var nere på  runt 2,80 NOK. Räknar man på en vinst med + 50 MNOK för Q1 så blir det P/E 17 bara för vinsten för Q1. Då tillkommer givetvis tre kvartal även om det kan bli mindre förluster fram tills att Conan Exiles lanseras på bred front med början på Xbox One ”early access” i höst. Funcom borde kunna generera + 100 MNOK i vinst för 2018 vilket kan medföra en uppgång på 100-200 % eller mera beroende på utfall.

Annonser

Taggad: , ,

§ Ett svar till Uppdatering några bolag

  • Anonym skriver:

    Hej Fritz,

    Vore tacksam för att höra din syn nuvarande status för CE och det tapp man upplevt i antal aktiva spelare? Samt hur du ser på framtiden baserat på nuvarande kurs och den stundande Q1 rapporten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Uppdatering några bolagFritz the Cat.

Meta

%d bloggare gillar detta: